Om Oss

Tettstedet Moelv – omtrent så midtveis en kan komme mellom byene Hamar, Gjøvik og Lillehammer – har nylig fått status som by. Hva er da mer naturlig enn at urbane forretninger inntar den nye mjøsbyen?

Gerhardt Sommerfeldt - Daglig Leder

På vei ut av Moelv, i retning Sjusjøen, nærmere bestemt i Åsmarkvegen 10, ligger et av Moelvs eldste hus, en vernet tømmerbygning i 2 etasjer. Huset har en lang og broget historie.

Det har blant annet rommet en maskinforretning og, før det, et bakeri med «Johnsenboller», som den dag i dag, når de nevnes, gir tilårskomne modøler gode barndomsminner.

De siste årene har huset stått tomt inntil et par lokale karer fikk idéen om å åpne en interiørforretning med gjenstander av norsk, skandinavisk og kontinental design.
Etter flere måneders oppussing og atskillige lag maling framstår huset nå i sin fordums glans med 8 små og store rom, flere av dem gjennomgående.

I første etasje befinner det seg en kafe (Café Johnsen) og en bok- og tidsskriftsamling. Huset har utsikt til Moelv torg, og bak huset ligger en trivelig, gammel eplehage hvor man sommerstid, ved franske kafebord og på wienerstoler, kan innta et stykke eplekake, vafler og, når vertskapet er ekstra inspirerte, en bit sachertorte. Og, selvsagt, johnsenboller.
Det vil etterhvert også åpnes en liten restaurant for sluttede selskaper inntil 25 personer, med et utvalg av 3 retters middager fortrinnsvis basert på sesongens råvarer.

Café Johnsen

En moderne lampeGjenstandene i huset søkes presentert på en slik måte at de hver for seg skal synes og samtidig bidra til en helhet. Materiale, form og farge skal fungere sammen og gi kunden en opplevelse av harmoni og skjønnhet. Og ikke minst skal møblene være funksjonelle. Vi setter møbler, lamper og gjenstander sammen på en slik måte at det skal være godt å betrakte, som et interiør. Gammelt og nytt kan blandes, men alltid på en slik måte at det framstår som tiltalende, harmonisk og overraskende. Hensikten er å gi kunden idéer til å skape et personlig preget hjem. Kunden vil også tilbys råd om innredning og styling hjemme hos seg selv.

Vareutvalget består hovedsaklig av gjenstander fra 1920-tallet og fram til vår tid. Men ingen tidsepoke er rendyrket. Det er et stort utvalg av belysning (bord-, tak-, golvbelysning). Norske og skandinaviske designmøbler er representert. En anselig samling smågjenstander fra tiden finnes også. I tillegg et utvalg bondeantikviteter og eldre orientalske tepper.

I huset vil det bli rom for andre aktiviteter. Ulike kurs om stilepoker og innredning. Og «Galleri Mölf» vil tilby lokaler til unge, lovende, gjerne lokale kunstnere. Vi ønsker at Åsmarkvegen 10 skal bli et kunst- og kulturhus hvor også gode mattradisjoner kan prøves og utvikles.

Galleri Mölf

Flere kunder har spurt: «Bor dere her…?» Nettopp et slikt spørsmål har gitt oss følelsen av virkelig å ha truffet planken.

Om du vil se flere bilder fra butikken, har vi et bildegalleri du kan kikke på.